Media Park eert omroephelden met straatnaam

Project Description

De straten op het Media Park in Mediastad Hilversum, zijn sinds 13 mei 2013 vernoemd naar belangrijke persoonlijkheden uit de wereld van radio en televisie. In totaal heeft het Media Park 23 nieuwe namen gekregen van omroephelden, – pioniers van toen en nu.

Starlive communication & events organiseerde de feestelijke onthulling, die plaatsvond in het Instituut voor Beeld & Geluid op het Media Park. Talrijke vernoemde personen waren daarbij zelf aanwezig of hun nabestaanden, zoals Eva Ruis, één van de kinderen van Willem Ruis, met haar familie, evenals de kinderen van Rudi Carrell. Andere aanwezigen waren Linda de Mol en John de Mol Sr., Mies Bouwman en haar man, regisseur Leen Timp, Koos Postema, André van Duin, Barend en Van Dorp en Wim T. Schippers. Joop van den Ende had voor de aanwezige collega’s een emotionele boodschap – ‘op camera’ – ingesproken. Frank Evenblij leidde een talkshow met de betrokken partijen en interviewde enkele vernoemden. De gasten zagen verder André van Duin als Meneer Wijdbeens in een dolkomische zoektocht naar de straten op het Media Park. De burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, onthulde daarna alle namen. Showgirls in prachtige kostuums kwamen tot slot met replica’s van de straatnaamborden op het podium, die vervolgens symbolisch werden overhandigd aan de vernoemden of hun familie.

“Het was een uitdaging om voor deze doelgroep, die alles wel heeft gezien en alles met een kritisch oog volgt, een programma te maken” aldus Berry de Jong en Jan Eleveld van Starlive, “maar gezien de vele positieve reacties en mailtjes na afloop, zijn we daar gelukkig in geslaagd”.

“Deze namen zijn niet zo maar gekozen, daar is wel wat speurwerk en menig gesprek aan vooraf gegaan. Een straatnaam bij leven is een ongekende eer. Het is een onderscheiding met een meerwaarde, die eigenlijk bijna alle prijzen overstijgt.”, aldus Han Peekel, die de laatste anderhalf jaar bezig is geweest met dit initiatief vanuit zijn Stichting MediaGeheugen.

“De reden waarom de straten, wegen nu zijn vernoemd heeft ook een praktische aanleiding”, aldus Jacco Zwerver van Media Park Beheer. “Het park is inmiddels zo groot en zeker ook de samenstelling is sterk gewijzigd de afgelopen jaren, dat de vermelding “Sumatralaan 45” (tot voor kort dus de enige en officiële straatnaam voor het gehele Media Park) niet meer van deze tijd was”, zo zegt Zwerver.

“Voor Gemeente Hilversum en Media Park Beheer is veiligheid ook van groot belang. Hulpdiensten kunnen nu aan de hand van de nieuwe straatnamen sneller ter plaatse zijn. Kortom, de bereikbaarheid van dit unieke bedrijvenpark is hiermee zeer zeker verbeterd.”, zo besluit Pieter Broertjes.

Project Details

  • DatumMei 2013
  • KlantMedia Park Hilversum
  • Aantal personen200
  • DoelstellingOnthulling straatnaamborden Media Park
  • LocatieBeeld & Geluid